ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив закон про стеження за суддями

Документ спрямований проти кругової поруки в судовій системі.

Порошенко схвалив закон про стеження за суддями
Фото: runews.su

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє отримати дозвіл на стеження за суддею або правоохоронцем в суді іншої територіальної юрисдикції.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Закон доповнює статтю 247 Кримінального процесуального кодексу другою частиною, яка дозволяє розглядати клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, який здійснює досудове розслідування, якщо таке клопотання стосуватиметься судді, працівника суду або працівника правоохоронного органу та/або приміщення суду або правоохоронного органу.

"Таким чином забезпечується законодавча підстава для забезпечення неупередженого досудового розслідування, гарантоване винесення законних рішень незалежним неупередженим судом під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій щодо громадян зазначених категорій. Крім того, зазначені зміни ускладнять витік інформації щодо винесення постанови про проведення досудового розслідування, що сприятиме більш ефективному виконанню завдань кримінального судочинства, встановлених статтею 2 КПК України", - сказано в повідомленні.

Закон покликаний усунути перешкоди для слідства проти суддів або правоохоронців у вигляді дружніх та інших відносин між слідчими суддями апеляційних судів і суддями, працівниками суду і правоохоронних органів, щодо яких розглядають клопотання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 15 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram