ГоловнаПолітика

Ліхтенштейн готовий повернути Україні 13 млн франків з рахунків українського судді

Для цього українське правосуддя має встановити злочинне походження коштів.

Ліхтенштейн готовий повернути Україні 13 млн франків з рахунків українського судді
Артур Ємельянов
Фото: sud.ua

13 млн франків, арештованих на рахунках українського судді в Ліхтенштейні, повернуть в Україну, якщо буде доведено злочинне походження коштів.

Про це повідомили в прокуратурі у Вадуці, пише Deutsche Welle.

З відповіді прокуратури Ліхтенштейну на відповідний запит ЗМІ випливає, що рахунки ймовірного українського корупційника арештували не з ініціативи Києва.

"Підставою для арешту коштів стала наша власна інформація", - зазначив керуючий прокурор країни Роберт Валльнер. За його словами, про підозру щодо брудного походження коштів на рахунках двох українців прокуратуру повідомило ліхтенштейнське відомство боротьби з відмиванням коштів.

Після попередньої перевірки прокуратура ініціювала арешт рахунків, суд у Вадуці задовольнив відповідне клопотання. "Мова йде про 13 млн швейцарських франків на рахунку однієї панамської компанії, яку контролює один з підозрюваних", - повідомив прокурор.

Прокуратура Ліхтенштейну зазначає, що кошти можуть конфіскувати і повернути в Україну після того, як українське правосуддя встановить злочинне походження коштів.

З посиланням на сайт Кабінету Міністрів України зазначають, що знайдені 13 млн належать колишньому судді Вищого господарського суду, який був заступником голови цього суду за часів Віктора Януковича.

Раніше повідомляли, що Державна служба фінансового моніторингу України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну арештували 13,1 млн швейцарських франків на рахунках судді Вищого господарського суду України. Судячи з усього, йдеться про Артура Ємельянова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram