ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, на яких умовах можливий діалог з Донбасом

Для цього потрібно провести вибори за українським законодавством, переконаний Президент.

Порошенко розповів, на яких умовах можливий діалог з Донбасом
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що готовий до діалогу з представниками окупованих територій Луганської та Донецької областей, якщо їх буде обрано відповідно до українського законодавства.

Про це Порошенко сказав в інтерв'ю німецькому журналу Stern, передає Deutsche Welle.

Якщо у жовтні в Донецькій і Луганській областях на непідконтрольних Києву територіях пройдуть вибори відповідно до українського законодавства, Порошенко буде готовий вести діалог з обраними представниками.

Якщо ж сепаратисти проведуть окремі місцеві вибори, як вони поки що планують, це тільки погіршить ситуацію, переконаний український Президент.

"Я ненавиджу ідею щодо того, щоб говорити про майбутнє моєї країни не зі співвітчизниками, а з представниками чужої країни", - заявив Порошенко.

За його словами, зараз біля влади на окупованих територіях перебувають "російські маріонетки".

Водночас Президент України підкреслив, що для досягнення тривалого миру Росія має відвести своє озброєння. А для того, щоб запобігти подальшому постачанню зброї з Росії, потрібно закрити кордон між Україною і Росією.

"Як тільки зброя, солдати і боєприпаси не потраплятимуть в країну, у нас відразу ж буде мир", - додав Порошенко.

Нагадаємо, 2 липня ватажок ДНР Олександр Захарченко самостійно оголосив "місцеві вибори" на 18 жовтня. ЛНР призначила "місцеві вибори" на 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram