ГоловнаПолітика

СБУ затримала депутата Київради за підозрою в отриманні 1 млн гривень хабара (оновлено)

Де і хто затримав нардепа, не повідомляється

СБУ затримала депутата Київради за підозрою в отриманні 1 млн гривень хабара (оновлено)
Виталий Даниленко
Фото: киевсовет

Служба безпеки України затримала депутата Київради Віталія Даниленка ("УДАР - "Солідарність") за підозрою в отриманні 1 млн гривень хабара. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

При цьому подробиць співрозмовник не повідомив.

Раніше про затримання Даниленка повідомила колишній депутат Верховної Ради Анжеліка Лабунська.

"І де наші основні борці з корупцією? Сергію Лещенко, розкажіть громадськості подробиці вчорашнього затримання депутата Київради від УДАРу- "Солідарності", голови комісії сім'ї, молоді та спорту Даниленка Віталія Васильовича на хабарі 1 млн грн", - написала Лабунська у Фейсбуку.

Співробітники Київради повідомили, що вранці в середу СБУ провела обшук у кабінеті, де розташована комісія Київради з питань сім'ї, молоді та спорту, яку очолює Даниленко.

У коментарі LB.ua депутат фракції "УДАР-"Солідарність" у Київраді Володимир Прокопів заявив, що Віталій Даниленко брав участь у демонтажі незаконних газових заправок у столиці. "Позиція фракції - корупціонери повинні нести покарання за свої дії, але ми не виключаємо, що це (затримання Даниленка - ред .) може бути пов'язане з професійною діяльністю", - заявив він.

Прокопів також додав, що деталей затримання він не знає, але, очевидно, воно відбулося вночі. "Ми направили запит до правоохоронних органів і чекаємо відповіді", - зазначив депутат.

Відреагував на ситуацію і мер Києва Віталій Кличко. "Докладної інформації про це від правоохоронних органів ми поки що не маємо. Але хочу підкреслити: кожен, хто візьме хабар, повинен бути притягнутий до відповідальності. Якщо це чиновник КМДА або депутат Київради, - я першим буду вимагати, щоб корупціонер відповідав за законом. Тому що це - репутація міської влади", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Головна військова прокуратура викрила і затримала співробітників Фіскальної служби в Донецькій області при отриманні 100 тис. грн хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram