ГоловнаПолітика

"Самопоміч" оголосила про участь у місцевих виборах

Партія Садового може висунути свого кандидата на мера Києва.

Партія "Самопоміч" першою з коаліційних сил оголосила про свою участь у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

"Ми будемо висувати кандидатів у всіх областях, правда, не в усіх містах. У тих містах, де маємо сильні команди, готові брати на себе відповідальність за розвиток громади, там "Самопоміч" однозначно буде висувати своїх представників", - сказав на прес-конференції заступник голови фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Лаврик.

"Формуючи списки, "Самопоміч" застосовує процедуру, коли ми не включаємо в списки людей, які вже хоч раз у якійсь каденції були депутатами районних, міських чи обласних рад, і даємо їм можливість не більш ніж 10% кожної ради та кожного списку. "Самопоміч" є офіційним ліфтом для молодих активних людей, які хочуть прийти до влади у своїх містах і наводити там лад", - додав він. Також "Самопоміч" вирішила не включати у свої списки людей, які перебували раніше в Комуністичній партії чи Партії регіонів.

Лідер партії Андрій Садовий також побічно підтвердив, що партія буде висувати кандидата на посаду мера Києва. "У нас будуть кандидати на посаду мера у великій кількості міст. Але ці рішення будуть приймати місцеві організації... Я впевнений, що Київ повинен мати гідних кандидатів і гідного мера. Я впевнений, що "Самопоміч" зобов'язана мати свого кандидата на виборах у Київську міську раду... Ми готові працювати, брати відповідальність разом з киянами", - сказав він.

Потенційним кандидатом у мери Києва від "Самопомочі" вважають Сергія Гусовського, який очолює фракцію партії в Київраді.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що Блок Петра Порошенка "Солідарність" і УДАР підуть на вибори разом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram