ГоловнаПолітика

Суддя у справі апеляції Лавриновича взяв самовідвід

Раніше суддя Сокуренко був у прямому підпорядкуванні екс-міністра

Суддя у справі апеляції Лавриновича взяв самовідвід
Фото: goodvin.info

Головуючий у колегії суддя Апеляційного суду Києва Дмитро Сокуренко взяв самовідвід у розгляді апеляції на запобіжний захід у вигляді застави 1,2 млн для колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Сокуренко заявив, що як голова Київського управління юстиції був у прямому підпорядкуванні Лавриновича, а крім того, був тривалий час членом колегії Мін'юсту.

"Він був моїм безпосереднім керівником усі ці роки... Моє ставлення непросте до Олександра Володимировича... І я вважаю, що моя участь у розгляді цієї апеляції є просто неможливою", - заявив він.

Двоє інших членів суддівської колегії прийняли самовідвід Сокуренка.

Підсудний же подякував судді за ухвалене рішення і зазначив, що зараз більшість суддів можуть сказати, що певним чином залежали від нього. "2/3 суддів тієї чи іншої миті залежали від моїх рішень чи рекомендацій", - сказав екс-міністр.

Крім того, за словами Лавриновича, він безпосередньо спілкувався з суддями як голова Вищої ради юстиції у 2013-2014 роках.

Після оголошення рішення про відвід колегія суддів оголосила перерву для обрання нового головуючого судді.

Нагадаємо, 30 липня Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього міністра юстиції Лавриновича і призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень. Прокуратура і захист екс-міністра оскаржили це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram