ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські свиноферми перевірять через спалах АЧС

Африканську чуму свиней виявили в кількох областях.

Українські свиноферми перевірять через спалах АЧС

Уряд готується скасувати мораторій на перевірку свиногосподарств, м'ясозаготовітельних і м'ясопереробних підприємств на всій території України через спалах африканської чуми свиней.

31 липня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кабміні на своєму засіданні запропонувала заходи боротьби з АЧС.

Крім скасування мораторію на період встановлення карантину з АЧС, комісія запропонувала терміново виділити гроші з резервного фонду держбюджету на компенсацію витрат, пов'язаних з виникненням АЧС, і провести роз'яснювальну роботу серед населення та власників тварин про небезпеку АЧС і заходи захисту.

Нагадаємо, в липні відразу в декількох областях України зареєстрували спалахи АЧС. Під Києвом через чуму можуть убити 60 тисяч свиней.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається внаслідок прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщі і механічно (транспортними засобами, під час пересування людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram