ГоловнаПолітика

Насиров не відмовився від корупційних "Лексусів" Клименка

Головний податківець безкоштовно їздить на автомобілі приватної фірми.

Насиров не відмовився від корупційних "Лексусів" Клименка
Фото: http://www.radiosvoboda.org/

Голова Державної фіскальної служби Роман Насиров і його заступники їздять на дорогих автомобілях класу люкс, які їм надала у безоплатне користування приватна фірма. Це законом трактується як подарунок - тобто неправомірна вигода, отримана за рахунок перебування при владі.

Як з'ясували журналісти передачі "Схеми" на "Радіо Свобода", Насиров і його заступник Костянтин Лікарчук їздять на роботу на Lexus LS 600 l h. Дані з бази ДАІ показали, що обидві машини - власність комерційно-виробничої фірми "Рута", а її засновники - три профспілкові організації працівників Фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової.

У Фіскальній службі офіційно заявили "про відсутність відносин між ДФС і виробничо-комерційною фірмою "Рута" в частині оренди автомобілів".

При цьому, за даними журналістів, 27 січня 2014 року дочірнє підприємство "Рути" купило три шестисоті "Лексуси". Вартість кожного - 1,384 млн гривень. Їхні номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК і АІ 7674 ЕК.

Джерела в ДФС розповіли журналістам, що це зробили за вказівкою тодішнього міністра Олександра Клименка для використання керівництвом Міністерства доходів і зборів.

На цих авто сьогодні і їздять, як пише "Радіо Свобода", Роман Насиров, Костянтин Лікарчук і перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram