ГоловнаПолітика

Яценюк нацькував СБУ на харківську владу через "диверсії" із субсидіями

Прем'єр підозрює, що населення налаштовують проти влади перед виборами.

Яценюк нацькував СБУ на харківську владу через "диверсії" із субсидіями
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк попросив Службу безпеки України з'ясувати причини низьких темпів оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у Харькові.

Про це він заявив під час наради з головами ОДА у Харкові. Так він відреагував на інформацію голови МВС Арсена Авакова про те, що в місті дуже низький відсоток призначених субсидій.

Яценюк заявив, що це справжня диверсія і що таким чином нагнітається невдоволення громадян владою перед місцевими виборами.

"Треба надати допомогу місту Харкову та прискорити оформлення субсидій і треба надати допомогу відповідним посадовим особам, щоб вони з’ясували, хто не оформляв субсидії. СБУ разом з МВС з’ясувати, чому йде зволікання оформлення субсидій", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, нараду в Харкові Яценюк зібрав після того, як кілька днів тому міністр соцполітики Павло Розенко доповів про низькі показники задоволення заявок на отримання субсидій в Одеській (43%), Харківській (48%), Закарпатській (53%), Чернівецькій (54%), Донецькій (50%) і Луганській областях (35%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram