ГоловнаПолітика

ГПУ оскаржить заставу для Лавриновича

Прокуратура розраховує домогтися арешту екс-міністра юстиції

ГПУ оскаржить заставу для Лавриновича
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура готує апеляційну скаргу на рішення суду, яким колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,2 млн грн.

Як нагадується на сайті ГПУ, відповідне рішення 30 липня ухвалив Печерський райсуд Києва. Лавринович повинен з'являтися за викликом слідчого, прокурора або суду, не залишати Київ без їхнього дозволу, повідомляти їх про зміну місця проживання і роботи, здати слідчому закордонний паспорт.

При цьому Генпрокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою у вигляді внесення застави у розмірі 8,6 млн грн.

Нагадаємо, Лавринович підозрюється у розтраті держкоштів на суму 8,5 млн гривень. Йому інкримінується виплата цієї суми американській юркомпанії Skadden у 2012 році. Skadden мала надати Мін'юсту для направлення в Європейський суд з прав людини звіт, що підтримує обвинувачення проти Юлії Тимошенко. Однак цей звіт Мін'юст отримав вже після того, як ЄСПЛ виніс вердикт у справі. Таким чином, документ виявився марним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram