ГоловнаПолітика

США допоможуть створити логістичні центри для жителів Донбасу

Штати вже виділили $62 млн на гуманітарну допомогу для жертв війни на Донбасі.

США допоможуть створити логістичні центри для жителів Донбасу
Фото: donoda.gov.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловив підтримку голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Жебрівському в питанні будівництва на території області логістичних центрів уздовж лінії зіткнення в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Донецької адміністрації.

"Хочу зупинитися на питанні гуманітарної катастрофи, спричиненої Росією та її поплічниками на окупованій території. Я висловив нашу тверду підтримку ідеї голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації про створення логістичних центрів уздовж лінії зіткнення. Такі центри мають на меті надавати фінансові послуги, гуманітарну допомогу, можливість придбати ліки і продукти для тих громадян, які стали заручниками бойовиків", - сказав Пайєтт після зустрічі з Жебрівським у Краматорську в четвер.

Голова американської дипмісії зазначив, що США вже виділили $62 млн на гуманітарну допомогу для жертв військового конфлікту на Донбасі.

"Але я очікую, що наші технічні експерти разом із головою області будуть співпрацювати над тим, щоб реалізувати ініціативу зі створення логістичних центрів", - висловив сподівання посол.

Нагадаємо, на лінії розмежування повинні створити два логістичні центри. За словами Жебрівського, заплановано і будівництво третього центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram