ГоловнаПолітика

Савченко дозволили зустрітися з родичами

Савченко будуть утримувати в СІЗО №3 Новочеркаська.

Савченко дозволили зустрітися з родичами
Фото: EPA/UPG

Донецький міський суд Ростовської області задовольнив прохання українки Надії Савченко про зустріч з родичами.

Про це повідомив журналістам один з адвокатів підсудної Микола Полозов, передає РИА "Новости".

За його словами, вона просила суд про зустріч з родичами, зокрема, з матір'ю і сестрою, клопотання було задоволено.

"Найближчими днями вона зустрінеться з родичами", - сказав Полозов.

Він додав, що захисники мають намір відвідати Савченко в п'ятницю. Полозов уточнив, що до вирішення питання про підсудність розгляду справи Савченко буде утримуватися в СІЗО №3 Новочеркаська.

Раніше в Ростовський обласний суд надійшло клопотання від адвокатів Савченко про рішення територіальної підсудності розгляду справи. Захисники просять, щоб розгляд справи по суті відбувався в суді Москви.

"У Новочеркаську у неї умови навіть кращі, ніж у деяких ув'язнених", - сказав адвокат. Він уточнив, що стан її здоров'я побоювань не викликає.

Нагадаємо, 13 липня Генпрокуратура Росії затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти Савченко. За версією російського слідства, вона вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу по блокпосту бойовиків "ЛНР" з розташованими на ньому кореспондентами ВДТРК. У результаті обстрілу двох росіян було вбито. Савченко також звинувачують в умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза пунктом пропуску.

17 липня Савченко етапували з московського СІЗО, протягом кількох днів її місцезнаходження було невідоме. Сьогодні, 30 липня, міськсуд Донецька Ростовської області розпочав попереднє слухання у кримінальній справі Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram