ГоловнаПолітика

Семерак: виділення другого траншу МВФ стане позитивною оцінкою роботи Кабміну

Депутат сподівається, що гроші фонду дадуть  економіці поштовх до зростання.

Семерак: виділення другого траншу МВФ стане позитивною оцінкою роботи Кабміну
Фото: censor.net.ua

Нардеп від "Народного фронту" Остап Семерак вважає, що виділення другого траншу кредиту МВФ, яке очікується вже завтра, стане свідченням позитивної оцінки роботи уряду і коаліції, яка його сформувала.

Таку думку він висловив, коментуючи слова голови фонду Крістін Лагард, яка заявила, що "нинішнє керівництво України демонструє тверде прагнення змінювати країну і проводити реформи". Лагард також зазначила, що "за останні 20 років у нас було багато спроб допомогти Україні, і тільки зараз ми бачимо реальне бажання змінюватися".

Семерак зазначив, що рішення найбільшого міжнародного кредитора України виділити другий транш має дати позитивний імпульс економіці країни і соціальній політиці держави, передає прес-служба НФ.

"Водночас таке рішення означатиме, що фахівці і експерти Міжнародного валютного фонду позитивно оцінюють діяльність уряду та коаліції у проведенні реформ. У сьогоднішній ситуації це хороший сигнал, але й хороше застереження для всіх політиків і політичних сил, які безвідповідально критикують українську владу і сіють зневіру в позитивні зміни", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, завтра у Вашингтоні відбудеться засідання ради директорів МВФ, на якому розглядатиметься питання про виділення Україні $1,7 млрд. Перший транш в розмірі $5 млрд Україна отримала у березні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram