ГоловнаПолітика

Син Лавриновича пообіцяв виплатити за батька 8,5 млн гривень застави

Екс-міністр юстиції запевняє, що не збирається виїжджати з України

Син Лавриновича пообіцяв виплатити за батька 8,5 млн гривень застави
Александр Лавринович
Фото: Макс Левин

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що син Максим Лавринович пообіцяв внести за нього заставу 8,5 млн гривень у разі його арешту.

Таким чином Лавринович відреагував на намір Генеральної прокуратури вимагати від суду обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту та застави 8,5 млн гривень.

"У мене таких грошей немає, у сина є", - сказав екс-міністр перед початком судового засідання. Він також зазначив, що його син - власник юридичної фірми (з 2004 року - керуючий партнер юрфірми "Лавринович і Партнери", - ред.) і вже пообіцяв вирішити всі питання щодо внесення застави.

Лавринович назвав абсурдним відкриття проти нього кримінального провадження і заявив про тиск влади на судову систему та правоохоронні органи. При цьому сам екс-міністр рішуче заперечує, що мав якісь контакти з чинною владою.

Він також заявив, що не має наміру залишати межі країни.

Нагадаємо, Олександр Лавринович підозрюється у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів в рамках закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді у Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Мова йде про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden укладений у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України до Європейського суду. Послуги фірми коштували 8,5 млн грн, але висновки Skadden не використовували, оскільки на момент їхнього отримання Україною Європейський суд уже ухвалив рішення за позовом Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram