ГоловнаПолітика

Прикордонна служба почала реформу за прикладом патрульної поліції

Новим прикордонникам обіцяють зарплату 8 тисяч гривень, житло і премії

Прикордонна служба почала реформу за прикладом патрульної поліції
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України з 1 серпня на базі окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" (аеропорти "Бориспіль", "Київ" і "Гостомель", вокзал "Київ-Пасажирський") починає пілотний проект реформи особового складу, який діятиме за прикладом патрульної поліції.

У його рамках планується повністю змінити співробітників підрозділів, які виконують завдання в аеропортах "Київ" і "Гостомель", повідомляє прес-служба ДПСУ.

З 1 по 20 серпня відомство ухвалюватиме в електронному вигляді заяви від потенційних кандидатів у прикордонній службі. В першу хвилю відбору поки що запрошуються тільки військовослужбовці ДПСУ, як діючі, так і мобілізовані, у віці 20-35 років з базовою або повною освітою. У наступних етапах конкурсу допускатиметься участь усіх охочих громадян України, які відповідатимуть кваліфікаційним вимогам.

Відібрані військовослужбовці потім протягом 2 місяців проходитимуть курс підготовки на базі центру ДПСУ в Оршанці. Він складається зі спеціальних дисциплін, а також посилених програм іноземних мов та юридичної підготовки. Навчання триватиме під контролем вітчизняних та іноземних фахівців.

Грошове забезпечення інспекторського складу, який після навчання розпочне виконання службових обов'язків, становитиме щонайменше 8 тисяч гривень. Крім того, передбачається диференційоване преміювання за особисті досягнення.

На період участі у конкурсі його учасники будуть забезпечені гуртожитками. Далі, у процесі служби вони зможуть орендувати житло за державні кошти або отримати службову квартиру або кімнату. Інспекторський склад також забезпечать новою формою.

За результатами проекту реформу поширять спочатку на інші підрозділи ОКПП "Київ", а потім - і на все відомство.

Нагадаємо, що таким чином зараз впроваджується реформа МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram