ГоловнаПолітика

США виступили за місцеві вибори в Маріуполі

Джеффрі Пайєтт не оцінив думку Павла Жебрівського.

США виступили за місцеві вибори в Маріуполі
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт виступив за проведення місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької області.

Про це він сказав на спільному брифінгу за результатами зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським в Краматорську, передає Донецька обласна державна телекомпанія.

"Ми обговорювали питання місцевих виборів, які призначені по всій Україні на жовтень цього року. Я зазначив, що місцеві вибори в таких містах, як Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, є дуже важливими, щоб продемонструвати, що це частина України", - сказав посол.

Жебрівський, у свою чергу, підкреслив, що рішення про вибори на звільненій території залишається за парламентом і президентом, хоча, на його думку, місцеві вибори слід проводити після завершення територіально-адміністративної реформи.

"Моє бачення, що повинні бути введені військово-цивільні адміністрації і вибори на всій території Донецької області повинні бути проведені після проведення адміністративно-територіальної реформи в повному обсязі в 2017 році з передачею повноважень на місця", - сказав він.

Нагадаємо, 15 липня голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що місцеві вибори в низці підконтрольних України міст, близьких до лінії фронту, в тому числі в Маріуполі, проводити не можна.

Утім, 18 липня Президент Петро Порошенко пообіцяв, що місцеві вибори в Маріуполі відбудуться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram