ГоловнаСуспільствоЖиття

Плавець-марафонець Софяник відмовився повертатися до Криму через загрозу арешту

Майном спортсмена зацікавилося ФСБ

Плавець-марафонець Софяник відмовився повертатися до Криму через загрозу арешту
Фото: new-sebastopol.com

Севастопольський плавець-марафонець Олег Софяник відмовився повертатися в анексований Росією Крим через загрозу арешту.

Як повідомляє Tribuna.com, ФСБ Севастополя планує допитати українського плавця.

У будинок Софяника у Севастополі прийшли співробітники ФСБ Росії з метою допитати плавця у справі блогера Юрія Ільченка, заарештованого кілька днів тому за звинуваченням в екстремізмі. Сам Софяник нещодавно повернувся з Африки, де брав участь у кількох марафонських запливах.

"Мені дзвонить сусідка і каже: до тебе приходили, пройшлися по всіх сусідах і розпитували. Просили передзвонити з центру боротьби з екстремізмом. Я передзвонив, мене перепитали, чому я зараз на українському номері. Відповів, що перебуваю зараз на материковій території України. Я планую боротися з путінським режимом і вже повертався до Криму, але в останній момент передумав, коли почув це... До мене постійно приходили з допитами. У мене квартира, дача, гараж. Але я зараз не повернуся, бо мене заарештують. Я моніторив порушення прав людини у Криму і виставляв це в одній з груп у Facebook. Думаю, що це їм не сподобалося", - розповів спортсмен.

За його словами, російські спецслужби цікавилися його майном.

"ФСБ діє у зв'язці з криміналом. Це не КДБ, яке просто заарештовувало людей, ФСБ - це напівбандитська структура, яка "віджимає" майно у людей, які потрапляють під її підозру. Швидше за все, вони хочуть забрати моє майно", - сказав Софяник.

Нагадаємо, Олег Софяник здійснив понад 50 марафонських запливів, найдовший з яких - через Південно-Китайське море - 350 км. Він переплив Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор, протоку Дарданелли. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. У 2011 році він за 36 годин проплив від Туреччини до Кіпру. Відомий також запливами в холодній воді у зимовий час. За радянських часів був політв'язнем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram