ГоловнаПолітика

ГПУ почала перевірку за фактом візиту до Криму французьких депутатів

Згідно з законами України, парламентарям може загрожувати до 8 років позбавлення волі

ГПУ почала перевірку за фактом візиту до Криму французьких депутатів
визит французской делегации в Крым
Фото: facebook.com/GeorgiyLogvinskiy

Генеральна прокуратура України розпочала перевірку за фактом візиту в анексований Росією Крим делегації французьких депутатів.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський на своїй сторінці у Фейсбуці. Він також опублікував своє звернення у ГПУ з цього питання.

"За моїм зверненням до Генеральної прокуратури України вже розпочато перевірку. Всі ті, хто входив до складу французької делегації, всі ті, хто дозволив собі цинічно наплювати на українські закони і вести "переговори" з окупантами, хто безсоромно і не цінуючи свою персональну репутацію порушив кордони нашої країни - всі вони понесуть відповідальність", - написав депутат.

Як зазначив Логвинський, відповідно до ст. 332-1 Кримінального кодексу України такі дії - кримінально карані - від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією транспортних засобів.

"Звернення голови Верховної Ради, позиція делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, Міністерства закордонних справ України, Міністерства закордонних справ Франції, вимоги чинного законодавства - через все це, за поки що, не відомих причин, переступили французькі депутати на чолі з депутатом Національних зборів від партії республіканців Тьєррі Маріані", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, МЗС Франції перед поїздкою попередив парламентарів, що не схвалює їхній візит на анексований півострів. У свою чергу, український МЗС заявив, що заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну за відвідування Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram