ГоловнаПолітика

Активісти закликали Саакашвілі розібратися зі схемами на одеській митниці

Організація "Люстрація і чесність" заявила про масштабну корупцію.

Активісти закликали Саакашвілі розібратися зі схемами на одеській митниці
Фото: zhitomir.info

Громада Одеської області просить Міхеїла Саакашвілі розібратися зі злочинними угрупованнями, які у змові з працівниками одеської митниці займаються контрабандистською діяльністю, організовуючи незаконне переміщення товарів на територію України з ухиленням від сплати митних платежів.

Відповідне звернення до голови Одеської ОДА надіслала громадська організація "Люстрація і чесність", пише "РБК-Україна".

За інформацією ГО, організаторами "схем" на одеській митниці є Прузовський Артур Геннадійович і Альперін Вадим Олександрович, що використовують корупційні зв'язки з керівництвом південної митниці. Суть "схеми" полягає у внесенні в офіційні документи при здійсненні митного оформлення завідомо неправдивих відомостей щодо вартості товарів, а також їх номенклатури. Для імпорту таких товарів на митну територію України створені та функціонують кілька підприємств-імпортерів, а також фіктивних підприємств з метою проведення безтоварних операцій.

Внаслідок цього, підкреслили в організації, імпортери реального сектору економіки змушені оформляти імпорт товарів через зазначену групу підприємств з використанням відповідної системи "відкатів".

У ГО також стверджують, що Альперін і Прузовський володіють "ручною" громадською організацією, яка, розгорнувши інформаційну війну проти тих, хто реально бореться з контрабандою, зміщує увагу населення та керівництва області зі злочинів на митниці.

"Крім того, Альперін спільно з Прузовським на цьому не зупинилися, вони використовують свої злочинні зв'язки з метою впливу на правоохоронні органи, щоб ті не заважали їхній незаконній діяльності. Чиновники, які поліпшують життя цим злочинцям, отримують щомісяця великі хабарі з шістьма нулями", - йдеться в тексті звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram