ГоловнаПолітика

США дорікнули Україні за недостатнє протистояння торгівлі людьми

Україна є джерелом, країною транзиту і країною призначення для людей, що працюють примусово, вважають у Держдепі.

США дорікнули Україні за недостатнє протистояння торгівлі людьми
Фото: familyhelp.at.ua

Українська влада повинна докладати більше зусиль для викорінення проявів торгівлі людьми у своїй країні.

Про це йдеться в щорічній доповіді Державного департаменту США про торгівлю людьми у світі, оприлюдненій у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Уряд України не повністю дотримується мінімальних стандартів позбавлення проявів торгівлі людьми. Однак він докладає значних зусиль, щоб зробити це", - наголошено в документі.

У Держдепі також зазначили, що "уряд не продемонстрував загалом значних зусиль у боротьбі з торгівлею людьми порівняно з попереднім звітним періодом". Тому Україна перебуває у другій категорії списку вже третій рік поспіль.

"Україна є джерелом, країною транзиту і країною призначення для чоловіків, жінок і дітей, що зазнають примусової роботи", - йдеться у звіті. Такі жертви стають жертвами секс-торгівлі і примусової праці "в Україні, Росії, Польщі, Туреччині, США й інших частинах Європи, Центральної Азії та Близького Сходу".

Крім того, звертається увага на агресію Росії проти України, яка "призвела до появи більш ніж 1,3 млн переселенців, а ця категорія населення є особливо вразливою до експлуатації". У зоні збройного конфлікту траплялися повідомлення про викрадення жінок і дівчат з метою їхньої подальшої експлуатації в секс-рабстві і в примусових роботах.

Зазначають також, що російсько-терористичні сили в окупованих регіонах "використовували неповнолітніх як солдатів, інформаторів і живий щит".

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Тернопільській області міліція викрила злочинну групу, учасники якої впродовж декількох років переправляли українців до Росії, де вони ставали трудовими рабами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram