ГоловнаПолітика

ГПУ відправила під суд трьох "тітушок" за злочини проти Майдану

В цілому підозру пред'явлено 16 "спортсменам", але лише 5 заарештовано

ГПУ відправила під суд трьох "тітушок" за злочини проти Майдану
"Титушки" и "Беркут" в Мариинском парке
Фото: LB.ua

Генпрокуратура завершила досудове слідство і скерувала до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою трьох осіб у скоєнні у складі так званих "тітушок" низки злочинів стосовно протестувальників 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку, на вул. Липській і на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у Києві.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Дії двох "тітушок" кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання проведенню мітингів, зборів, вуличних походів, вчинене за попередньою змовою групою осіб із застосуванням фізичного насильства), ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вчинення вбивств при обтяжуючих обставинах), ч. 5 ст. 27, ч.2 ст.28, ч. 2 ст. 122 (спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості) КК України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Дії ще одного підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання мітингів), ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) КК України та судом йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

ГПУ повідомляє, що в цілому 16 "тітушок" повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі і катуванні, зберіганні зброї. Втім, лише 5 з них заарештовані, інші знаходяться в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram