ГоловнаПолітика

ГПУ вимагає відкритого розгляду справи щодо вертолітного майданчика Януковича

Верховний Суд хоче винести вердикт у порядку письмового провадження

ГПУ вимагає відкритого розгляду справи щодо вертолітного майданчика Януковича
Фото: veselahata.com

Заступник генерального прокурора Віталій Касько звернувся до Верховного Суду України з клопотанням про розгляд позову щодо будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі у Києві на відкритому судовому засіданні.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Адміністративний позов про визнання незаконним будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі у Києві, який пов'язують із колишнім президентом України Віктором Януковичем, подала прокуратура Києва. Видача дозвільних документів на це будівництво відбувалася у 2012 році за попередньої влади.

Судами першої та апеляційної інстанцій цей позов залишено без розгляду у зв'язку з протермінуванням звернення до суду. Вищий адміністративний суд України також погодився з такими висновками попередніх судових інстанцій. ГПУ вважає такі вердикти необґрунтованими.

З ініціативи Генеральної прокуратури України цей позов передано до Верховного Суду, яким розгляд справи призначено в порядку письмового провадження без виклику сторін у судове засідання.

ГПУ зазначає, що, враховуючи актуальність, громадський і міжнародний резонанс справи, її слід розглядати публічно.

Нагадаємо, скандальне будівництво вертолітного майданчика замовило ТОВ "Амадеус Ко", яке належало сім'ї Януковича через мережу фірм-"прокладок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram