ГоловнаПолітика

У Чернігові почався "день тиші" перед виборами

Передвиборна кампанія супроводжувалася скандалами і взаємними звинуваченнями

На проміжних виборах у 205-му окрузі в Чернігові в суботу, 25 липня, почався визначений статтею 70 закону про вибори період заборони політичної агітації.

На момент завершення реєстрації в окрузі балотувалися 127 осіб, але 36 із них згодом зняли свої кандидатури, пише INSIDER.

Передвиборна кампанія супроводжувалася скандалами і взаємними звинуваченнями в порушеннях.

За даними міської прокуратури Чернігова, станом на 22 липня від початку передвиборної агітації (30.05.2015) в одномандатному виборчому округу №205 у міськвідділення міліції надійшли 84 заяви і повідомлення про порушення виборчого процесу. За результатами їхнього розгляду про 80 викладених в заявах фактів внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито 11 проваджень.

Нагадаємо, довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Куліч, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014 року, в березні 2015 року був призначений чернігівським губернатором, відповідно, склав свій депутатський мандат. За місце в Раді змагаються більш ніж 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України.

Правопорядок на виборах у Чернігові охоронятимуть близько 300 бійців Нацгвардії та спецпідрозділів патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів" і "Кіровоград".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram