ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив із Байденом ситуацію на Донбасі та трибунал з приводу "Боїнга"

Сторони обговорили питання військово-технічного співробітництва між Україною та США.

Порошенко обговорив із Байденом ситуацію на Донбасі та трибунал з приводу "Боїнга"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден обмінялися думками про ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба голови Української держави.

Президент поінформував американську сторону про результати вчорашньої розмови в «нормандського форматі», а також про підсумки переговорів Тристоронньої контактної групи 21 липня в Мінську, зокрема про досягнення домовленості про відведення важкого озброєння калібру менш ніж 100 мм і створення 30-кілометрової демілітаризованої зони на лінії зіткнення під контролем ОБСЄ, що має забезпечити реальне припинення вогню.

Порошенко висловив надію, що США сприятимуть виконанню цих важливих домовленостей, що є необхідною умовою для подальшого руху в напрямку політичного врегулювання і вирішення нагальних гуманітарних і економічних проблем на Донбасі.

Віце-президент Джозеф Байден підтримав зусилля Президента України у виконанні Мінських домовленостей, зазначивши, що США позитивно оцінюють зусилля України з установлення миру, досягнення політичного врегулювання і відновлення нормального життя на Донбасі.

Співрозмовники обговорили питання військово-технічного співробітництва між Україною та США, а також перспективи створення міжнародного трибуналу у справі збитого літака «Малайзійських авіаліній» MH17.

Президент України висловив сподівання на отримання чергового траншу МВФ, поінформував про підписання останнього закону, що відкриває можливість для продовження фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram