ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив зняття мораторію на продаж майна боржників "Нафтогазу"

Порошенко схвалив зняття мораторію на продаж майна боржників "Нафтогазу"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній з часткою державної власності щонайменше 25% для погашення боргів цих компаній за газ перед НАК "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами.

Про це заявив представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент щойно підписав закон України про внесення змін до закону про введення мораторію на примусову реалізацію майна", - повідомив Данилюк.

За його словами, відповідно до цього закону мораторій не поширюється на застосування примусового продажу для розрахунків перед "Нафтогазом".

Таким чином, зазначив Данилюк, закон спрямований на стабілізацію фінансового становища НАК, загальна заборгованість перед цією структурою становить 6 млрд грн. "Тому цей закон сприятиме поліпшенню фінансового становища "Нафтогазу України", а також в цілому цієї галузі", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, дефіцит "Нафтогазу" в минулому році був більший, ніж дефіцит бюджету України. Збиток компанії в 2014 році становив 85 млрд гривень (за міжнародними стандартами фінансової звітності) при виручці 74, 4 млрд гривень.

16 липня Верховна Рада прийняла законопроект, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній з часткою державної власності щонайменше 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед НАК "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram