ГоловнаПолітика

На LB.ua триває голосування за члена комісії Антикорупційного агентства

Читачам пропонується допомогти Кабміну визначитися із заміною Роману Гребі

До 23:00 четверга на LB.ua триває голосування за представника громадської організації, який займе місце у конкурсній комісії Антикорупційного агентства від уряду.

Голосування знаходиться у нижньому лівому кутку головної сторінки LB.ua.

Кандидати:

  • Володимир Мартиненко, голова Центру запобігання та протидії корупції;
  • Наталія Линник, директор Комітету виборців України;
  • Сергій Карманович, заступник голови громадської організації "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів!";
  • Олександр Зубков, керівник відділу соцзахисту та захисту прав і свобод громадян "Всеукраїнського союзу" (спілка громадських об'єднань ветеранів військової служби та правоохоронних органів);
  • Леонід Рожен, генерал-лейтенант у відставці, голова Фонду ветеранів зовнішньої розвідки.

За результатами голосування того, хто отримає більше голосів, оголосять переможцем, і його кандидатуру у встановленому порядку внесуть на розгляд уряду для заміни заступника міністра Кабміну Романа Греби у складі конкурсної комісії.

Паралельно голосування триває також на сайтах "Українська правда" і "Фокус".

До складу Антикорупційного агентства входить п'ять осіб, які призначаються Кабінетом Міністрів зі списку кандидатів, відібраних конкурсною комісією. У складі цієї комісії є представник Верховної Ради, представник президента України, представник Кабміну, керівник спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань держслужби і чотири особи від громадських об'єднань.

Наразі від Кабміну до складу конкурсної комісії входить заступник міністра Кабінету Міністрів Роман Греба.

Також у комісію входять представник президента у Кабміні Олександр Данилюк, голова Нацагентства з питань держслужби Костянтин Ващенко, представники громадських організацій "Фонд "Відкрите суспільство" Роман Вереша, "Україна ХХI" - Олег Самусь, "Інститут світової політики" - Віктор Шлінчак, "Молодіжне об'єднання Львівський євромайдан" - Олександр Ружицький.

Верховна Рада не заповнила свою квоту, відмовившись підтримати кандидатуру виконавчого директора Transparency Іnternational Олексія Хмари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram