ГоловнаПолітика

Тука муситиме рахуватися з "луганським характером", - Шахов

У регіоні триває сильний поділ на "своїх" і "чужих"

Тука муситиме рахуватися з "луганським характером", - Шахов
Фото: dyvys.in

Нового главу Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку чекає непросте випробування "луганським характером". Такої думки дотримується лідер Всеукраїнського громадського об'єднання "Народна довіра", волонтер з Луганської обл. Сергій Шахов, пише РБК-Україна.

За його словами, новий керівник адміністрації має стати не тільки господарником в області, а й дипломатом між владою і людьми, показати луганцям, що він і сам з народу. Про це громадський діяч заявив в ефірі "5 каналу".

"Георгій Тука - патріот України, який не побоявся допомагати українській армії, жителям Донецької та Луганської областей. Саме такі люди повинні сьогодні обіймати керівні посади у владі, щоб відбулося перезавантаження посадових еліт. Втім, варто зазначити, що Луганщина - це особливий менталітет, особливий характер. Тому губернатор, насамперед, має багато спілкуватися з людьми, змінити стару чиновницьку команду, провести прозорий кадровий конкурс, як це на Одещині зробив Саакашвілі. Луганщині потрібен господар, який відновить знищену інфраструктуру і розвиватиме регіон", - сказав Шахов.

Він пояснив, що у Луганській області досі залишається сильним принцип поділу на "своїх" і "чужих". Шахов висловив свою готовність допомогти новому губернатору здобути довіру луганців.

"Колишній губернатор Луганської області Геннадій Москаль поклав початок стабілізації ситуації в області. Тому одним із пріоритетних напрямків роботи новопризначеного голови Луганської військово-цивільної адміністрації, на мій погляд, має стати саме розвиток регіону, а також соціальна політика", - зазначив Шахов.

Нагадаємо, за версією низки політологів саме Шахов був одним із головних претендентів на посаду луганського губернатора. Однак сам він будь-які переговори з цього приводу заперечує. "Такої розмови у мене з президентом не було. І вже, напевно, що я б не зміг йому відмовити. Втім я завжди готовий допомагати Луганщині та луганцям у будь-якому статусі", - стверджує Шахов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram