ГоловнаПолітика

Двох французьких сенаторів відрадили від візиту в Крим

Решті заборонили виступати від імені Національної асамблеї

Двох французьких сенаторів відрадили від візиту в Крим
Фото: www.president.gov.ua

Спікер Сенату Франції Жерар Ларше відрадив двох французьких сенаторів-лібералів Іва Поццо-ді-Борго і Жоеля Гаррі-Мейлама від поїздки в анексований Росією Крим.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на французьке видання Le Figaro.

Водночас спроби спікера Національної асамблеї (нижньої палати французького парламенту) Клода Бартолона відрадити від поїздки ще 10 депутатів не були так само успішними. Однак, як зазначив Бартолон у листі до глави МЗС Франції Лорана Фабіуса, він заборонив парламентарям використовувати для візиту бюджетні кошти, а також виступати в Криму від імені Національної асамблеї.

Нагадаємо, незважаючи на санкції Заходу, делегація Національних зборів і Сенату Франції має намір відвідати Москву, а потім - Крим. У МЗС Франції попередили парламентарів, що не схвалює візит на анексований півострів. У свою чергу, один із членів делегації, Поззо ді Борго, заявив, що його візит не означає "визнання анексії Криму".

МЗС України закликав французьку делегацію дотримуватися українського законодавства і заявив, що у разі відвідування окупованого півострова, парламентарям заборонять в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram