ГоловнаПолітика

Порошенко скасував мита і ПДВ з матеріалів для шоломів і бронежилетів

Ухвалення проекту закону дозволить здешевити матеріали для виготовлення шоломів.

Порошенко скасував мита і ПДВ з матеріалів для шоломів і бронежилетів
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 555-VIII "Про внесення змін до підрозділу 2 розділу ХХ "Прикінцевих положень" Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту". Про це повідомлено на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом Президента", - йдеться у статусі проходження документа.

Також Президент Порошенко підписав закон України № 556-VIII "Про внесення зміни до розділу XXI "Прикінцевих і перехідних положень" Митного кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту".

Цей закон звільняє від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту листового полікарбонату (код товару згідно з УКТЗЕД 3920 61 00 00), який використовують для виготовлення бронежилетів.

"Ухвалення проекту закону дозволить здешевити матеріали для виготовлення шоломів при ввезенні та постачання на митній території України під час проведення антитерористичної операції і, відповідно, зберегти життя і здоров'я більшій кількості бійців", - сказав співавтор законопроекту, народний депутат з фракції БПП Олексій Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала ці закони в цілому 30 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram