ГоловнаПолітика

"Народний фронт" попросив Шокіна дати пояснення з приводу нардепа Лозового

Партія прем'єра побачила в діях ГПУ ознаки зведення рахунків

"Народний фронт" попросив Шокіна дати пояснення з приводу нардепа Лозового
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді попросила генерального прокурора Віктора Шокіна надати публічні пояснення з приводу внесення подання про зняття недоторканності з члена фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

Про це сьогодні заявив голова фракції Максим Бурбак, повідомляє прес-служба "НФ".

За його словами, "Народний фронт" стоїть на позиції рівності всіх перед законом, незважаючи на депутатські мандати, статуси і чини. "Кожен, хто вчинив злочин, повинен понести відповідальність. Водночас незрозуміла вибірковість застосування Генеральною прокуратурою каральних повноважень", - пояснив Бурбак.

"У той час, коли найближчі соратники Януковича - Льовочкін, Бойко, Бакулін, Папієв та інші - абсолютно безтурботно сидять під куполом Верховної Ради, вноситься подання на депутата, який був одним з ініціаторів збору підписів за відставку самого Шокіна. І це, на жаль, більше нагадує зведення політичних рахунків", - сказав Бурбак.

Голова фракції "Народного фронту" вважає такі дії Генеральної прокуратури тривожним симптомом.

Нагадаємо, подання на Лозового внесли напередодні.

Депутату інкримінують хуліганство, втручання в роботу, погрози і застосування сили до суддів Приморського райсуду Маріуполя (15 грудня 2014 року), хуліганство, погрози вбити і застосування сили до співробітників Коцюбинської селищної ради (2 квітня 2015 року), опір та перешкоджання роботі працівників Зарічненського РВ УМВС у Рівненській області (10 липня 2015 року).

Вже після того, як стало відомо про подання, Лозовий потрапив в об'єктиви камер під час побиття ним кандидата у депутати Верховної Ради Олексія Дурнєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram