ГоловнаПолітика

На "Тонісі" запускають ток-шоу, де віддаватимуть перевагу новим партіям

Ведучими стануть Дмитро Філіпчук та Микола Васильков

На "Тонісі" запускають ток-шоу, де віддаватимуть перевагу новим партіям
Фото: telekritika.ua

На телеканалі "Тоніс" 8 серпня стартує соціально-політичне ток-шоу "Відверта політика": о 20.00 щосуботи з повтором щовівторка. "Обличчя" проекту, політик і громадський діяч Дмитро Філіпчук в інтерв'ю "Телекритиці" розповів про формат програми та її світоглядний фундамент.

У виданні наголошується, що в послужному списку Філіпчука - боротьба з корупцією у Держкомземі, ефективна правозахисна діяльність, успішний місцевий ТБ-проект на виборах-2014, а також "принципове змагання за мандат нардепа у 2012 році з одіозним Сергієм Кацубою, кандидатом Сім'ї і главою тендерного комітету із закупівлі "вишок Бойка"". Учасником проекту також є Микола Васильков, якого "Телекритика" відзначає як відомого журналіста-телевізійника, котрий має досвід створення та просування багатьох успішних передач.

Як зазначає видання, ключова відмінність програми "Відверта політика" від наявних ток-шоу - те, що пріоритетне право висловити свою позицію матимуть нові політичні сили.

"Нові "старі" парламентські партії фактично монополізували в медіапросторі майданчики, де справжні лідери думок і нові "нові" партії могли б доносити суспільству свої ідеї та думки. Парадоксальна ситуація: суспільний запит на реально нові обличчя є, а самі ці нові обличчя знаходяться в інформаційній блокаді", - зазначив Філіпчук.

Він згадав події на Майдані і пообіцяв цю "блокаду" прорвати.

"Я дуже добре пам'ятаю події на Майдані. Як люди плювалися, коли на сцену виходили Кличко, Яценюк, Тягнибок. Не за цих людей і не за їхні партії стояв Майдан! Вони, тому що інших на той момент не було. Але всім було зрозуміло, що після Майдану в політику мають прийти нові обличчя. Яким ті, хто не мав права монополізувати досягнення Революції Гідності, закрили дорогу на телебачення. Тому я зроблю все для того, щоб прорвати цю інформаційну блокаду. Повірте, якби такий проект уже існував, я б його не створював, а виступав би у ньому як діючий політик. Але сьогодні, як і минулого року, бачу свою місію в іншому", - розповів Філіпчук

Темами перших ефірів стануть новий закон про місцеві вибори, конституційна, судова та адміністративна реформи. Формат програми передбачає, що у студії перебуватимуть представники 13 партій, 40 активістів (лідерів громадської думки), відомі експерти.

Учасники передач окрім виступів "з голосу" зможуть висловлюватися онлайн у режимі реального часу, і текст відразу транслюватиметься в біжучій стрічці.

"Ми на рівних умовах відкриті для всіх, і понад те - запрошуємо нові політичні сили взяти участь у нашому проекті. "Старі" партії теж матимуть таку можливість, якщо захочуть, але в пріоритеті - нові". Він запевнив, що жодних преференцій для парламентських політсил не буде - особливо у світлі того, що на редакційну групу певні їхні представники вже намагаються чинити тиск, вимагаючи преференцій", - сказав Філіпчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram