ГоловнаПолітика

Суд розгляне позов Квіташвілі до низки депутатів і Нацагентства держслужби

Міністр оскаржив службове розслідування.

Суд розгляне позов Квіташвілі до низки депутатів і Нацагентства держслужби
Министр несколько раз повторил, что не собирается уезжать из Украины
Фото: Максим Требухов

Окружний адміністративний суд Києва розгляне позов міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі до 14 депутатів і Національного агентства України з питань державної служби про визнання протиправним та скасування наказу Нацагентства №109 від 29 травня 2015 р. про проведення службового розслідування.

Згідно з рішенням суду, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", попереднє засідання у цій справі відбудеться в середу, 22 липня о 14:00.

Згідно з матеріалами суду, в своєму позові О. Квіташвілі просить суд заборонити Кабінету Міністрів розглядати матеріали проведеного службового розслідування. Відповідачами у справі виступають 14 народних депутатів, що увійшли до складу комісії з розслідування належного виконання обов'язків вищим керівництвом МОЗ, а також Національне агентство з питань державної служби. В якості третіх осіб О. Квіташвілі попросив залучити Кабінет Міністрів і Міністерство охорони здоров'я.

Як повідомлялося, наприкінці травня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив низці центральних органів виконавчої влади до 10 червня провести службове розслідування стосовно належного виконання службових обов'язків міністром охорони здоров'я О. Квіташвілі, його першим заступником Олександрою Павленко та іншими посадовими особами МОЗ.

Відповідне доручення було віддано у зв'язку зі зверненням 66 народних депутатів від 20 травня, комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я від 20 травня, депутатів Юрія Савчука ("Народний фронт") від 14 травня і 22 квітня та Оксани Корчинської (Радикальна партія Олега Ляшка) від 19 травня.

Зокрема, А. Яценюк доручив голові Національного агентства з питань державної служби Костянтину Ващенку, міністру фінансів Наталії Яресько, міністру економіки Айварасу Абромавичусу, міністру оборони Степану Полтораку і в. о. голови Державної фінансової інспекції Михайлу Дибі перевірити належне виконання обов'язків керівництвом МОЗ щодо забезпечення ведення реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, забезпечення держзакупівель на 2015 рік, винесення на розгляд Кабміну відповідних нормативно-правових актів, що забезпечують проведення держзакупівель через міжнародні організації , а також щодо направлення громадян на лікування за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram