ГоловнаПолітика

ГПУ завершила слідство проти Єфремова, Гордієнка та Стояна

Екс-депутатів судитимуть за "диктаторські закони".

ГПУ завершила слідство проти Єфремова, Гордієнка та Стояна
Александр Ефремов
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухвалення "диктаторських законів" щодо трьох колишніх народних депутатів - Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка, Олександра Стояна.

Досудове розслідування проводилося за фактом ухвалення 16 січня 2014 року в протиправний спосіб "диктаторських законів", спрямованих на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, повідомляється на сайті наглядового відомства.

Єфремову, Гордієнкові та Стояну повідомлено про завершення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінального провадження.

Після завершення ознайомлення обвинувальний акт у провадженні буде направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у справі про "диктаторські закони" проходить 12 колишніх депутатів. 11 з них були членами Лічильної комісії Верховної Ради і формалізували прийняття цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (до Лічильної комісії не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (усі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія). Чи завершено слідство проти них, не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram