ГоловнаПолітика

У Ростові-на-Дону починається суд у справі Сенцова

Українського режисера звинувачують в організації терористичної спільноти в Криму

У Ростові-на-Дону починається суд у справі Сенцова
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Сьогодні в російському Ростові-на-Дону починається судовий процес у справі, одним з фігурантів якої є український режисер Олег Сенцов.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомила прес-секретар суду Олена Катькало, засідання в Північно-Кавказькому окружному військовому суді пройде у відкритому режимі. "Разом з Олегом Сенцовим на лаві підсудних також анархіст Олександр Кольченко. Обидва провину заперечують", - сказала вона.

Нагадаємо, Олега Сенцова звинувачують в організації терористичної спільноти в анексованому Криму. Ця спільнота була структурним підрозділом забороненої в Росії української націоналістичної організації "Правий сектор" і мала на меті дестабілізувати органи влади Криму, стверджує слідство.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова у травні 2014 року в анексованому Росією Криму. Термін арешту йому недавно продовжили до 15 грудня. Кілька українських і зарубіжних діячів мистецтва і правозахисників неодноразово висловлювалися на захист і підтримку Олега Сенцова і вважають звинувачення, висунуті проти нього, надуманими і політично мотивованими.

Олександр Кольченко, за версією російського слідства, входив у кримське "угруповання Сенцова". Слідчі ФСБ РФ звинувачують його в підготовці терактів на території півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram