ГоловнаПолітика

Україна готує четвертий позов до ЄСПЛ проти Росії

Мін'юст вивчає подачу позовів до арбітражу ООН

Україна готує четвертий позов до ЄСПЛ проти Росії
Антон Янчук
Фото: minjust.gov.ua

У вересні українська сторона подасть проти Росії ще один позов в Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляється на сайті Мін'юсту.

"У вересні ми збираємося подати  ще один позов проти Російської Федерації щодо фактів порушення Конвенції з прав людини, які не охоплюються попередніми судовими позовами", - сказав заступник міністра юстиції Антон Янчук.

Водночас, зазначив він, українська сторона веде переговори з РФ щодо тлумачення і застосування частини конвенцій ООН, де російська Федерація визнає юрисдикцію відповідного арбітражу.

"Крім того, ми збираємося почати такі переговори щодо решти міжнародних договорів, де Російська Федерація визнає юрисдикції міжнародних судів та відповідних арбітражних інститутів. У результаті ми використаємо більшість інструментів врегулювання міжнародних спорів України і Російської Федерації щодо окупації АР Крим, організації та фінансування конфлікту на Донбасі", - сказав Янчук.

Нагадаємо, зараз у провадженні Європейського суду з прав людини перебувають три міждержавні справи "Україна проти Росії", "Україна проти Росії (II)" і "Україна проти Росії (III)".

Перший позов стосується подій, що відбувалися 2014 року в Криму і на сході України. Другий - викрадення груп дітей у східній частині України та їх тимчасового перевезення в Росію. Третій позов стосується справи сина Мустафи Джемілєва Хайсера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram