ГоловнаПолітика

Луценко заперечує особливу роль Кононенка в БПП

Політик після кожного пленарного тижня лягає в лікарню

Луценко заперечує особливу роль Кононенка в БПП
Фото: 24.ua

Глава "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко запевняє, що його заступник Ігор Кононенко не є "смотрящим" у фракції.

Про це він сказав в інтерв'ю Соні Кошкіній.

Луценка попросили прокоментувати слова екс-глави СБУ Валентина Наливайченка про те, що в БПП є "смотрящий", який фактично керує фракцією. За даними Кошкіної, Наливайченко мав на увазі Ігоря Кононенка.

"Як можна говорити серйозно про заяву екс-керівника СБУ, який говорить про "смотрящих"? Перебуваючи на посаді в СБУ, він міг звернутися до мене і сказати: "У тебе у фракції мають місце незаконні дії одного з депутатів". Я б спокійно відреагував. Але коли він це робить після відставки, це - чистий піар", - відповів Луценко.

Він додав, що Кононенко не збирається монополізувати ухвалення рішень у фракції.

"Мені дуже комфортно працювати з Ігорем Кононенком, і я стверджую, що я, якщо фракція цього не скасує, є керівником фракції БПП. До останнього тижня всі рішення ухвалювалися виключно під моїм керівництвом. У такому разі не всі вони збігалися з моїми (особистими переконаннями , - ред.), але я не знаю жодного випадку, коли якогось депутата з подачі Кононенка ламали, змушували, погрожували неприємностями з бізнесом, або неприємностями його друзям, родині", - розповів політик.

Він запевняє, що у фракції мають місце запеклі дискусії, протистояння амбіцій, часто - протистояння інтересів різних груп.

Луценко заявив, що через це після кожного пленарного тижня "потрапляє в лікарню".

Нагадаємо, БПП висуне свою кандидатуру на столичного градоначальника, якщо Віталій Кличко піде на вибори мера Києва не від Блоку Петра Порошенка, заявив Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram