ГоловнаПолітика

Нуланд, посли ЄС і США прийшли в Раду спостерігати за депутатами

Парламент сьогодні буде змінювати Конституцію.

Нуланд, посли ЄС і США прийшли в Раду спостерігати за депутатами
Фото: twitter.com/mefimus

До Верховної Ради, де сьогодні голосуватимуть у першому читанні поправки до Конституції про децентралізацію, прибула заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, яка раніше вмовляла депутатів схвалити їх. Вона розмістилася на другому поверсі над залом засідань у ложі для гостей, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Також у ложі дня гостей в залі засідань Верховної Ради зараз є голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

У залі засідань помітили прес-секретаря Президента України Петра Порошенка Святослава Цеголка, очікують і самого голову держави.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер пішла на перерву відразу ж після того, як засідання відкрилося.

Це пов'язано з тим, що під час доопрацювання законопроекту про внесення змін до Конституції в частині децентралізації норму про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом, перенесли з перехідних положень законопроекту в перехідні положення самої Конституції.

Якщо положення про особливий статус Донбасу буде прописано в Конституції, вилучити або змінити його можна буде тільки за повною процедурою змін Основного закону (голосування на двох різних сесіях парламенту, при цьому в другому читанні потрібно буде не менш ніж 300 голосів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram