ГоловнаПолітика

Нацрада реформ відзвітувала про перебіг реформ в Україні

Найбільший прогрес зауважили в податковій сфері.

Нацрада реформ відзвітувала про перебіг реформ в Україні

На сайті Національної ради реформ оприлюднено проміжні результати моніторингу прогресу впровадження реформ в Україні в 17 пріоритетних напрямках.

Основний критерій оцінки результативності - реалізація ключових складових реформ, закріплених у коаліційній угоді і програмі діяльності Кабміну, відповідно до встановлених термінів.

Найменш результативною, за підсумками шести місяців 2015 року, виявилася реформа системи охорони здоров'я. 54% від загальної кількості узгоджених коаліцією системних змін у цій сфері вже значно відстали від графіка їхньої реалізації, ще 8%, можливо, не вдасться виконати вчасно. Команда Олександра Квіташвілі вчасно реалізувала тільки 38% програмних пунктів з реформування системи охорони здоров'я. Серед усіх напрямків реформування, визначених як пріоритетні, це найгірші показники.

Найуспішніший процес запровадження реформ, згідно з даними моніторингу, в податковій сфері, за яку відповідає Наталія Яресько. Виконання 73% пунктів реформування, визначених у коаліційній угоді та програмі діяльності КМУ, відповідає запланованому графіком. 23% з них поки що належать до таких, які можна реалізувати із запізненням.

Загалом в 11 із 17 пріоритетних сфер процес упровадження необхідних для реформ змін проходить відповідно до запланованих термінів. У зоні ризику є 5 напрямків, зміни в яких можуть не вписати у графік. Незадовільну оцінку за фактом закінчення терміну реалізації більшості встановлених критеріїв отримав тільки процес реформування системи охорони здоров'я.

Докладно з результатами моніторингу можна ознайомитися на сайті Національної ради реформ, створеної для забезпечення прозорості процесу розробки та впровадження реформ в Україні та залучення громадянського суспільства до процесів розробки реформ та моніторингу їхнього впровадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram