ГоловнаПолітика

Прокуратура передала до суду справу колишнього генерала СБУ, підозрюваного в держзраді

Володимирові Біку загрожує до 15 років в'язниці

Прокуратура передала до суду справу колишнього генерала СБУ, підозрюваного в держзраді
Владимир Бик
Фото: glavpost.com

Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування справи генерал-майора Служби безпеки Володимира Біка, який сприяв ФСБ РФ у проведенні підривної діяльності проти України під час Революції Гідності.

Про це повідомив головний військовий прокурор - заступник генпрокурора Анатолій Матіос, інформує офіційний сайт ГПУ.

За його словами, колишнього начальника одного з департаментів СБУ разом з іншими колишніми керівниками відомства підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

"Під час розслідування встановлено, що за дорученням представників ФСБ РФ колишнє керівництво СБУ (Якименко О.Г., Тоцький В.В., Ганжа С.В. і Бік В.В.) розміщували в мережі Інтернет відеоматеріали, які негативно характеризували учасників Революції гідності та європейської інтеграції України", - йдеться в повідомленні.

Потім отримані від СБУ відеоматеріали ретельно "обробляли" і у спотвореному вигляді висвітлювали через російські медіа-ресурси.

Подальшу долю підозрюваного вирішить суд. Зараз йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Нагадаємо, після втечі екс-президента Віктора Януковича з України Біка звільнили. У жовтні 2014 року СБУ порушила проти нього кримінальну справу за статтею "держзрада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram