ГоловнаПолітика

Прикордонники на в'їзді з Росії затримали Bentley екс-регіонала Медяника

Автомобіль залишав Україну через підконтрольний сепаратистам пункт пропуску

Увечері 14 липня прикордонники Харківського загону спільно з працівниками митниці та СБУ у пункті пропуску "Гоптівка" не допустили незаконне ввезення автомобіля Bentley Continental, який, швидше за все, належить колишньому народному депутату від Партії регіонів Володимиру Медянику.

"Під час співбесіди з водієм автомобіля "Бентлі-Континенталь", який перетинав державний кордон у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Гоптівка", прикордонники з'ясували, що 41-річний житель Луганська без дозволу відповідних державних органів України потрапив на територію Росії через пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області, що не функціонує. Крім того, з'ясувалося, що автомобіль належить колишньому народному депутату України від Партії регіонів, члену правління "Луганськдрук", - повідомляє Держприкордонслужба України.

Зараз водія автомобіля притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення державного кордону України, а автомобіль вилучено та складено протокол про порушення митних правил.

Під наведені Держприкордонслужбою дані підпадає Володимир Медяник - екс-депутат від Партії регіонів і член наглядової ради ВАТ "Луганськдрук". Правда, Медянику 45 років, тобто він не був за кермом.

Медяник родом із Луганська, обрався до Ради у 2012 році з мажоритарного округу, який включає частину Луганська і Краснодон.

У вересні 2014 року Медяник спільно з групою нардепів відвідував російську Держдуму, у зв'язку з чим МВС України порушило справу за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram