ГоловнаПолітика

Луценко виступив проти місцевих виборів у Маріуполі

Глава БПП вважає небезпечним проведення голосування в містах біля фронту

Луценко виступив проти місцевих виборів у Маріуполі
Фото: Александр Косарев

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що місцеві вибори у низці підконтрольних Україні міст, близьких до лінії фронту, проводити не можна.

Як інформує Insider, про це він сказав журналістам увечері у вівторок.

За словами Луценка, Верховна Рада планує призначити місцеві вибори і визначити перелік населених пунктів, де вони не проводитимуться, до кінця цього тижня.

"Ми вирішили, що вибори не можна проводити на окупованій частині України і вибори не можна проводити на тій території, де неможливо дотримуватися демократичних стандартів відкритості та безпеки для виборців", - заявив він.

Луценко додав, що перелік населених пунктів, де місцеві вибори не відбудуться, визначить парламент під час голосування за постанову про призначення виборів.

"Я, наприклад, вважаю, що, наприклад, у Маріуполі неможливо провести відкриті, демократичні та безпечні вибори. Неможливо запросити на зустріч з кандидатами громадян, з точки зору безпеки це дуже ризиковано. Те саме стосується і Лисичанська, а також Красноармійська", - заявив Луценко.

На думку депутата, вибори на окупованих територіях можна проводити тільки після завершення АТО.

Нагадаємо, в Маріуполі, незважаючи на складну ситуацію, у 2014 році проводили голосування і на президентських, і на парламентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram