ГоловнаПолітика

Порошенко висловив підтримку і Сакварелідзе, і Шокіну

Президент вимагає довести до кінця справу проти прокурорів-хабарників.

Порошенко висловив підтримку і Сакварелідзе, і Шокіну
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у вівторок зустрівся з генеральним прокурором Віктором Шокіним і його заступником Давидом Сакварелідзе і в їхній присутності підписав ухвалені Верховною Радою зміни до закону про прокуратуру.

Як повідомляє прес-служба Президента, незважаючи на скандал, що спалахнув навколо нібито порушеної кримінальної справи проти команди Сакварелідзе, Порошенко висловив підтримку Шокіну, як, утім, і Сакварелідзе.

"Нашою спільною роботою починається реформування радянської системи прокуратури. Ви обоє маєте тверду підтримку президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура - те, що суспільство хоче бачити", - сказав Порошенко.

Говорячи про резонансну справу про затримання високопосадовців прокуратури, президент заявив: "Цю справу буде доведено до кінця. Це - принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди".

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив: "Цей закон є першим правовим актом, який дозволить створити дійсно нову прокуратуру. Буде нова хвиля боротьби з корупцією в прокуратурі, тому що очищенні прокуратури - вимога сучасності. Я як генеральний прокурор України буду все робити для повного очищення прокуратури. Упевнений, що ми разом з Давидом і його підрозділом доведемо це до кінця", - підкреслив він.

Сакварелідзе у свою чергу висловив подяку президентові за підтримку реформи прокуратури. За його словами, вже завтра розпочнеться реорганізація. "Реформу неможливо зупинити, вона отримала підтримку Президента, громадськості, Віктора Миколайовича, і ми будемо робити все можливе, щоб система рухалася вперед, очищалася. Вже є перші результати. Вже наші співробітники повірили, що це можливо. Недоторканних немає", - заявив він.

Нагадаємо, резонасна справа стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. У них було вилучено велику суму валюти і діаманти. Однак після цього з'явилася інформація, що у зв'язку з обшуками проти Сакварелідзе порушили справу за статтею "захоплення державної установи". Після скандалу, що вибухнув, перший заступник генпрокурора Володимир Гузир порушення такої справи спростував. Проте кілька днів тому Сакварелідзе підтвердив, що обшуки в ГСУ обернулися кримінальною справою.

У своєму фейсбуку грузинський прокурор також повідомив, що кримінальну справу проти його команди закрито. "На зустрічі з Президентом Генеральний Прокурор прямо заявив, що зробить усе можливе, щоб затримані нами корупціонери були покарані. Відповідно, порушене вчора кримінальне провадження щодо працівників прокуратури, СБУ та апеляційного суду було закрито", - повідомив він.

Сьогодні скандал вийшов на новий рівень, коли з'явилася інформація, що Шокін підтримав Гузира.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram