ГоловнаПолітика

Рада запровадила відеофіксацію порушень ПДР і штрафні бали

На дорогах знову запрацює фото- і відеофіксація порушень

Рада запровадила відеофіксацію порушень ПДР і штрафні бали
Фото: donbass.ua

Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

За відповідний законопроект №2562 у другому читанні і в цілому проголосували 267 народних депутатів.

Прийнятий закон передбачає, що адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері гарантування безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Якщо транспортний засіб зареєстровано за межами України і він не підлягає держреєстрації в Україні, то адмінвідповідальність несе особа, яка ввезла цей транспортний засіб в Україну.

Закон також скасовує так звану "вилку штрафів" за порушення правил дорожнього руху, залишаючи при цьому мінімальну раніше встановлену суму штрафів.

За адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху штраф може стягуватися на місці вчинення правопорушення виключно за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.

Крім того, встановлюються штрафні бали - 150 балів на рік для одного водія, які будуть зніматися в разі порушень ПДР, зафіксованих в автоматичному режимі.

Нагадаємо, в Києві запровадили сервіс онлайн-оплати штрафів за порушення ПДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram