ГоловнаПолітика

Профільний комітет затвердив законопроект про місцеві вибори

Рекомендують не пускати на вибори нові партії та блоки

Профільний комітет затвердив законопроект про місцеві вибори
Фото: ukrlife.net

Комітет Верховної Ради з питань правової політики на сьогоднішньому засіданні 13 голосами із 25 затвердив законопроект про місцеві вибори для голосування в другому читанні і в цілому.

За словами голови комітету

Руслана Князевича, він передбачає заборону на участь у місцевих виборах політичним партіям, створеним менш ніж за 365 днів до них або тим, які змінили назву менш ніж за 180 днів. Крім того, передбачається можливість відкликання депутатів місцевих рад на з'їзді політичної партії на вимогу громади. Також законопроект забороняє участь у виборах блокам партій і закріплює одну фіксовану кандидатуру у відкритих списках.

У прикінцевих положеннях також сказано, що чергових місцевих виборів на окупованих територіях не проводять, окрім населених пунктів, затверджених окремим рішенням.

Засідання проводили для того, щоб закріпити домовленості ради коаліції. На попередньому засіданні комітет також затвердив близько 100 з 1770 поправок, які надійшли до законопроекту після першого читання.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про місцеві вибори, розроблений групою депутатів на чолі з Ігорем Поповим і Вадимом Денисенком (№2831-3).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram