ГоловнаПолітика

ЦВК скасувала реєстрацію 36 кандидатів на довибори в Раду в Чернігові

Тож усього на виборах у Чернігові балотується 91 кандидат

ЦВК скасувала реєстрацію 36 кандидатів на довибори в Раду в Чернігові
Фото: Надано Олександром Федоренко

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію 36 кандидатів на проміжних виборах депутатів Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові, призначених на 26 липня, згідно з їхніми заявами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Зокрема за заявою Радикальної партії Олега Ляшка скасовано реєстрацію кандидата Дмитра Блауша, за власними заявами про відмову балотуватися - п'яти самовисуванців. Тож усього на виборах у Чернігові балотується 91 кандидат.

З урахуванням скасування реєстрації трьох кандидатів комісія затвердила виборчий бюлетень в новій редакції.

Раніше координатор парламентських і виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська заявила, що більшість із зареєстрованих кандидатів на довиборах в окрузі №205 є "технічними" для забезпечення більшого представництва в дільничних виборчих комісіях. При цьому вона прогнозує, що багато з технічних кандидатів відмовляться від участі у виборах після проведення жеребкування.

Нагадаємо, вибори в окрузі №205 призначили на 26 липня у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень обраного в цьому окрузі Валерія Кулича, якого 31 березня призначили головою Чернігівської ОДА.

Одномандатний виборчий округ №205 включає Деснянський район і частину Новозаводського району Чернігова. Головними претендентами на цей округ вважають соратника Ігоря Коломойського Геннадія Корбана та керівника Держуправління справами Сергія Березенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram