ГоловнаПолітика

У МЗС прокоментували створення російського списку "небажаних організацій"

Україна закликала РФ дотримуватися міжнародних правових норм

У МЗС прокоментували створення російського списку "небажаних організацій"
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України вкотре висловлює стурбованість ситуацією, пов'язаною з обмеженням прав людини в Російській Федерації й утисками прав українців у цій країні.

Про це йдеться в коментарі українського МЗС, опублікованому на офіційному сайті.

У відомстві нагадали, що 8 липня Рада Федерації РФ ухвалила звернення до генпрокурора, голови МЗС і Мін'юсту РФ "у зв'язку з необхідністю визначення додаткових заходів для протидії антиросійській активності іноземних і міжнародних неурядових організацій".

У т.зв. "стоп-лист" із 12 організацій увійшли Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада та Кримська польова місія з прав людини, діяльність яких на території РФ пропонують визначити як "небажану".

У МЗС України розцінюють цей крок як дискримінаційний, що "загрожує збереженню національної самобутності, ідентичності і вільного розвитку українців у Росії".

"Закликаємо російську сторону неухильно і повною мірою дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, закріплених міжнародними і двосторонніми міждержавними угодами, принципів і норм міжнародного права в галузі прав людини, задоволення національно-культурних і мовних потреб національних меншин та недопущення будь-яких проявів їхньої дискримінації", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, у травні президент РФ Володимир Путін підписав закон, який дозволяє присвоювати іноземним і міжнародним неурядовим організаціям статус "небажаних у Росії" і закривати їх без суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram