ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оголосила про підозру екс-міністру юстиції Лавриновичу (оновлено)

Лавриновича підозрюють у розтраті 8,5 млн грн

Генпрокуратура оголосила про підозру екс-міністру юстиції Лавриновичу (оновлено)
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міністру юстиції Олександрові Лавриновичу.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Згідно з повідомленням, Лавриновича підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, а саме - розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у розмірі понад 8,5 млн грн.

Як повідомили в Генпрокуратурі, ці гроші були незаконно та безпідставно витрачені на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом при здійсненні розслідування та судового розгляду в суді у справі Юлії Тимошенко.

Разом з тим Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати і відпустив колишнього заступника міністра юстиції Андрія Сєдова під заставу 0,4 млн гривень. У повідомленні ГПУ зазначається, що суд відмовив прокуратурі у застосуванні запобіжного заходу - утримання під вартою і Сєдову було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі всього 300 мінімальних заробітних плат, що становить 365 400 гривень.

Генеральна прокуратура подала апеляцію на це рішення.

Оновлення. Тим часом сам Лавринович у коментарі LB.ua заявив, що ні сьогодні, ні раніше йому підозру не висували, хоча він регулярно спілкується зі слідчим і дає свідчення як свідок.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції Андрієві Сєдову . Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 1 липня в Печерський райсуд було внесено клопотання про арешт Сєдова.

Судячи з усього, йдеться про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden, який був укладений у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України до Європейського суду. Через рік Інна Ємельянова - перший заступник тодішнього міністра юстиції Олександра Лавриновича - повідомила, що послуги Skadden обійшлися Україні у 10,20 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram