ГоловнаПолітика

Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок у справі Савченко

Справу української льотчиці передали в Донецький міськсуд Ростовської області

Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок у справі Савченко
Фото: EPA/UPG

Заступник генерального прокурора Російської Федерації Віктор Гринь затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Про це повідомляє офіційний сайт російського відомства.

"Вона звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених п.п. "а", "є", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 Кримінального кодексу РФ (вбивство) і ч. 3 ст. 30, п.п. "а", "б", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство)", - йдеться в повідомленні.

За версією російського слідства, Савченко "вела приховане спостереження і коригування артилерійського обстрілу" по блокпосту бойовиків самопроголошеної "ЛНР", де перебували кореспонденти ВГТРК. У результаті обстрілу двоє росіян були вбиті.

Крім того, Савченко звинувачують в "умисному незаконному перетині держкордону РФ з Україною поза відповідним пунктом пропуску".

Кримінальну справу відправлено для розгляду по суті в Донецький міський суд Ростовської області.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ перекваліфікував склад звинувачення проти Савченко на тяжчий. Тепер їй інкримінують безпосереднє вбивство двох російських журналістів на Донбасі, а не пособництво в цьому злочині. Раніше адвокатам української льотчиці відмовили у всіх клопотаннях, зокрема в суді присяжних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram