ГоловнаПолітика

Аваков закликав Генпрокуратуру зайнятися Капліним

Міністр внутрішніх справ побачив у діях нардепа "хуліганку"

Аваков закликав Генпрокуратуру зайнятися Капліним
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Генеральна прокуратура повинна розслідувати поведінку нардепа Сергія Капліна, який напередодні влаштував бійку з мером Полтави Олександром Мамаєм.

"У Полтавській міській раді сталася НП - нардеп Сергій Каплін спровокував масову бійку, внаслідок чого мер Полтави О. Мамай, тікаючи від натовпу, скоїв наїзд на депутата міськради О. Шамоту. Те, що сталося в Полтаві, - соромно і неприпустимо. Якщо це стане прецедентом для інших населених пунктів, ми можемо отримати не місцеві вибори, а криваві розбірки хамів", - написав Аваков у фейсбуку, назвавши Капліна "войовничим хамом", який прикривається своєю недоторканністю.

Глава МВС заявив, що міліція розслідує і ДТП за участю Мамая, і саму бійку в міськраді. "Але дії депутата Верховної Ради С. Капліна повинна розслідувати і Генпрокуратура. Можливо, тоді депутати побачать і подання на зняття недоторканності і з Капліна за несподіваною, гідною хама, "дрібною" статтею "хуліганка", - написав Аваков.

"Якщо чесно, і Мамай, і Каплін особи за своєю одіозністю - одного ранжиру. Тому для мене "бійка в Полтаві" - це не стільки змагання між популістами і бюрократами, скільки стидоба і пряма аналогія застарілого конфлікту між голубими і повіями за право стояти на окружній дорозі", - додав міністр.

Нагадаємо, Капліна було обрано у мажоритарному 144 окрузі в Полтаві, він отримав підтримку 46,30% виборців. Формально входить у фракцію "Блок Петра Порошенка", але часто голосує не так, як вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram