ГоловнаПолітика

Керрі не вважає Росію реальною загрозою для Вашингтона

Держдеп дає "дуже відверті оцінки того, що Росія робить у східній Україні" і реагує на ситуацію

Керрі не вважає Росію реальною загрозою для Вашингтона
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Голова Державного департаменту США Джон Керрі незважаючи на заяви, що пролунали напередодні про значні виклики безпеці Штатів з боку Росії, не вважає її реальною загрозою для Вашингтона.

Таку позицію американського держсекретаря озвучив у п'ятницю заступник спікера держдепу Марк Тонер, передає Укрінформ.

"Держсекретар не згоден з визначенням, що Росія, так само як і Китай, становлять реальну загрозу для Сполучених Штатів. Це дві великі країни, які залучені і співпрацюють з багатьох проблем, незважаючи на будь-які розбіжності в поглядах, що існують між нами", - зазначив Тонер.

Він уточнив, що йдеться, насамперед, про співпрацю в питаннях Ірану, Сирії, ІДІЛ та інші глобальні проблеми.

Що стосується агресії Росії у Східній Європі, Тонер підкреслив, що Держдеп дає "дуже відверті оцінки того, що Росія робить у східній Україні" і реагує на ситуацію.

"У тому числі, йдеться і про країни Балтії. Як я вже сказав, ми реагували на це шляхом наших зусиль із запевнення союзників, і продовжуємо це робити", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

"І звичайно, ми допомагаємо Україні, забезпечуючи її підтримку", - додав Тонер. Крім того, він нагадав про зусилля американської сторони, спрямовані на виконання мінських угод, насамперед, Росією і сепаратистами. "Ми повинні знайти мирне дипломатичне рішення в Україні, і ми зосереджені на цьому", - констатував Тонер.

Підсумовуючи, він зазначив: "Звичайно, ми не згодні з Росією та її діями в регіоні, але ми не розглядаємо її як реальну загрозу (для США. - Ред.)".

Нагадаємо, раніше про те, що агресія Росії є "істотним викликом безпеці" для інтересів США і країн Європи заявили представник Держдепу Джон Кірбі і міністр військово-повітряних сил США Дебора Джеймс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram